مقالات

انواع ضد آفتاب‌ و انتخاب بهترین آن

ضدآفتاب کوزارکس که مقداری از آن روی میز ریخته شده است.

در بازار طیف گسترده‌ای از انواع ضد آفتاب وجود دارد که ممکن است کاملا گیج کننده باشد، اما آشنایی با این مدل‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهترین مدل ضد آفتاب را برای پوست خود پیدا کنید. در نتیجه شما نیز اگر به دنبال یک ضدآفتاب هستید که با پوست شما سازگار باشد و بتواند بیشترین محافظت را برای پوست ارائه کند، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا بتوانید خودتان آن را پیدا کنید.

انواع ضد آفتاب‌ و دسته بندی‌های آن

انواع ضدآفتاب و دسته‌بندی‌های آن

ضد آفتاب‌های مدل‌های مختلفی دارند که در چندین دسته مختلف می‌تواند متفاوت باشند. دسته بندی‌ها انواع ضدآفتاب معمولا شامل موارد زیر می‌شود:

  • نوع محافظت
  • ترکیبات
  • نوع پوست
  • حالت
  • مقاومت در برابر آب
  • میزان SPF

آشنایی با این دسته بندی‌ها به شما کمک می‌کند تا نحوه کار انواع ضد آفتاب را درک کنید و بتوانید تشخیص دهید که کدام یک با نیازهای شما سازگاری دارد. در ادامه انواع دسته بندی‌ها را بررسی می‌کنیم.

انواع ضد آفتاب از نظر نوع محافظت

انواع ضد آفتاب از نظر نوع محافظت

ضدآفتاب‌ها از نظر نوع محافظت و عملکردی که دارند، متفاوت هستند و انواع آن در 3 مدل زیر خلاصه می‌شود:

  1. ضد آفتاب فیزیکی(مینرال)
  2. ضد آفتاب شیمیایی
  3. ضدآفتاب‌های ترکیبی

ضدآفتاب‌های فیزیکی دارای فیلترهای محافظتی مانند: اکسید روی (Zinc Oxide) و دی‌اکسید تیتانیوم (Titanium Dioxide) هستند که مانند سپری روی پوست را می‌پوشانند و این اشعه‌ها را بازتاب می‌کنند.

از طرفی دیگر ضدآفتاب‌های شیمیایی حاوی فیلتر‌های حفاظتی مانند: آووبنزون (Avobenzone) و اکسی‌بنزون (Oxybenzone) هستند که جذب پوست می‌شوند و اشعه‌های UV را جذب می‌کنند و با تغییرات شیمیایی آن را تبدیل به گرما می‌کنند.

ضدآفتاب‌های ترکیبی نیز شامل هر دو فیلتر‌های محافظتی هستند. معمولا ضدآفتاب‌های فیزیکی مناسب پوست‌های حساسی مانند کودکان است و ضدآفتاب‌های شیمیایی نیز معمولا مورد علاقه افراد با پوست‌های چرب هستند چون باعث ایجاد سنگینی روی پوست نمی‌شوند.

انواع ضدآفتاب از نظر نوع ترکیبات

انواع ضد آفتاب‌ از نظر نوع ترکیبات

ضدآفتاب‌ها علاوه بر انواع فیلتر‌هایی که دارد، معمولا حاوی ترکیبات دیگری نیز هستند. این ترکیبات می تواند شامل اکتیو‌های پوستی باشد که بتوانند اثربخشی بیشتری در مراقبت از پوست داشته باشند.

برخی از مدل‌های مختلف:

  1. ضدآفتاب‌های ضد لک
  2. ضدآفتاب‌های ضد جوش
  3. ضدآفتاب‌های ضد چروک
  4. ضدآفتاب‌های آبرسان

انواع ضد آفتاب‌ از نظر نوع پوست

انواع ضد آفتاب از نظر نوع پوست

هر فردی باید از ضدآفتابی استفاده کند که سازگار با نوع پوست خود باشد، زیرا ضدآفتاب‌ها براساس انواع پوست‌ها فرمولاسیون و ترکیبات متفاوتی دارند. به عنوان مثال ضد آفتاب‌های مخصوص پوست چرب، معمولا فاقد چربی (oil free) هستند، در صورتی که ضدآفتاب‌های مخصوص پوست‌های خشک چربی و مرطوب کننده‌هایی دارند که برای پوست‌های چرب باعث ایجاد آکنه می‌شود.

انواع مدل ضدآفتاب برای پوست‌های متفاوت:

  1. ضد آفتاب پوست‌ خشک
  2. ضد آفتاب پوست‌ چرب و مختلط
  3. ضد آفتاب پوست‌ نرمال
  4. ضد آفتاب پوست‌ حساس

علاوه بر این نوع پوست‌ها اکثرا ضدآفتاب‌های آقایان، بانوان و کودکان نیز متفاوت است.

انواع ضدآفتاب از نظر حالت

انواع مدل های ضدآفتاب

ضدآفتاب‌ها در اشکال مختلفی تولید می‌شوند که براساس نوع استفاده و نوع پوست شما ممکن است یک مدل با شما سازگار تر باشد.

انواع مدل‌های ضد آفتاب:

  1. کرم ضدآفتاب: کرم ضدآفتاب یکی از رایج‌ترین حالت‌های ضدآفتاب است که انواع مختلفی دارند و شما می‌توانید براساس نیازهای خود بین آنها انتخاب کنید.
  2. ژل ضدآفتاب: ژل ضدآفتاب یک نوع دیگر از ضدآفتاب است که سبک تر از کرم است و درصد آب بیشتری دارد.
  3. اسپری: اسپری‌های ضدآفتاب برای تمدید ضدآفتاب روی آرایش و در طی روز مناسب هستند، البته معمولا محافظت کمتری نسبت به دیگر مدل‌ها دارند.
  4. ضدآفتاب استیکی و رولی: ضدآفتاب‌های استیکی، در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین‌ مدل‌ها هستند که تمدید ضدآفتاب را بسیار راحت‌تر کرده‌اند.
  5. لوسیون: لوسیون‌ها نیز یک مدل دیگر هستند که از نظر غلظت از کرم‌ها سبک‌تر و از ژل‌ها غلیظ تر هستند. این مدل معمولا برای بدن مناسب هستند و معروف‌ترین آنها برای آفتاب گرفتن استفاده می‌شود.
  6. سرم: این مدل ضدآفتاب‌ها بسیار سبک هستند و معمولا دارای اکتیوهایی هستند که خواص درمانی دیگری نیز دارند.

به طور کلی، شما باید از نوعی استفاده کنید که از آن خوشتان آمده است. به گفته یک متخصص در سایت today :«بهترین ضد آفتاب، ضد آفتابی است که دوست دارید از آن استفاده کنید، زیرا استفاده مداوم و مرتب از ضدآفتاب مهم است نه مدل آن.»

در نتیجه اگر از یک مدل ضدآفتاب راضی بودید بهتر است با همان ادامه دهید و طبق دستورالعمل روی آن ازش استفاده کنید تا محافظت کافی را دریافت کنید.

انواع ضد آفتاب‌ از نظر مقاومت در برابر آب

ضدآفتاب‌ها ۲ مدل ضدآب و معمولی دارند که مدل ضد آب در برابر تعریق و آب مقاوم است و برای استفاده هنگام شنا و فعالیت‌های ورزشی مناسب است، در صورتی که ضد آفتاب‌های معمولی برای استفاده روزانه مناسب هستند و پس از شستشو و تعریق باید حتما تمدید شوند.

انواع ضد آفتاب‌ از نظر میزان SPF

انواع SPF ‌های ضد آفتاب

SPF یا همان Sun Protection Factor مقیاسی برای اندازه گیری میزان انرژی خورشیدی (اشعه UV) لازم برای ایجاد آفتاب سوختگی در پوست محافظت شده (یعنی در حضور ضد آفتاب)، نسبت به مقدار انرژی خورشیدی مورد نیاز برای ایجاد آفتاب سوختگی در پوست محافظت نشده است. با افزایش مقدار SPF یک ضدآفتاب، میزان محافظت در برابر آفتاب سوختگی افزایش می‌یابد.

معمولا ضد آفتاب‌ها از نظر میزان SPF به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  1. SPF 15 یا کمتر: که معمولا در ضدآفتاب‌های دور چشم و لب یا محصولاتی که معمولا برای محافظت حداقلی استفاده می‌شوند و مناسب استفاده در مکان‌هایی با نور غیر مستقیم است.
  2. SPF 30 و بالای 30:  این نوع ضدآفتاب‌ها محافظت خیلی خوبی دارند و برای استفاده روزانه مناسب هستند.
  3. SPF 50 به بالا: معمولا از این ضدآفتاب‌ها برای نورمستقیم و شدید برای مواردی مثل آفتاب گرفتن استفاده می‌شوند.

خب حال که با انواع این ضدآفتاب‌ها آشنا شدید، کدام مدل مناسب شماست؟

ضد آفتاب مناسب پوست من

در واقع همانطور که بالاتر توضیح دادیم، هیچ فرمول خاصی برای پیدا کردن ضدآفتاب مناسب پوست شما وجود ندارد، تنها کاری که باید بکنید این است که چند مورد اساسی را در ذهن خود داشته باشید:

  • نوع پوست من چیست؟
  • چقدر از روز را در آفتاب هستم؟
  • بودجه من چقدر است؟

با کمک اینها شما می توانید ضدآفتاب مناسب خود را پیدا و خریداری کنید. البته شما می‌توانید همیشه از یک متخصص پوست نیز برای انتخاب محصولات پوستی خود کمک بگیرید. ما پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین مارک ضد آفتاب از نظر پزشکان را نیز مطالعه کنید تا با چند تا از بهترین ضدآفتاب‌های ایرانی و خارجی نیز آشنا شوید.

ممنونیم که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، شما می‌توانید سوالات خود را زیر همین پست از ما بپرسید.

سوالات متداول

ضد آفتاب‌های واتر فیوژن فرمولاسیونی بر پایه آب دارند که سبب می‌شود بافتی سبک و زود جذب داشته باشند. این ضد آفتاب‌ها معمولا فاقد چربی و روغن هستند و برای افراد با پوست‌های چرب و مختلط مناسب هستند.

تفاوت این دو ضد آفتاب‌ها در وجود رنگدانه‌هایی که در ضد آفتاب‌های رنگی وجود دارد است. ضد آفتاب‌های رنگی علاوه بر محافظت از پوست در برابر آفتاب، پوششی کرم پودر مانند دارد که سبب می‌شود رنگ پوست یکدست تر شود.

با این حال معمولا ضدآفتاب‌های رنگی چون بافتی سنگین تر دارند، افراد هنگام استفاده از آن قانون ۲ انگشت کامل را رعایت نمی‌کنند زیرا مقادیر زیاد این محصول باعث ماسیدن آن روی پوست می‌شود.

در نتیجه بهتر است قبل از استفاده از ضد آفتاب رنگی، به میزان کافی ضد آفتاب بی رنگ بزنید و سپس از ضد آفتاب رنگی به عنوان پوشش ایرادهای پوستی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *