بلاگ
اگه بخوایم صادق باشیم، سالیسیلیک اسید یه جورایی مثل اون دوستی میمونه که همیشه پشتتونه، ولی هیچوقت خودش رو نمیگیره! این ماده نهتنها پوستتون رو تمیز میکنه، بلکه باعث میشه پوستتون برق بزنه (البته از شفافیت، نه چربی!). 😄
فهرست مطالب
Toggleاین ماده، با نفوذ به عمق منافذ پوست، چربیهای اضافی و سلولهای مرده را از بین میبره و باعث شفافیت و صاف شدن پوست میشه.
بسیاری از افرادی که با مشکلاتی مثل آکنه، لکهای پوستی یا چربی بیش از حد دستوپنجه نرم میکنند، به دنبال استفاده از محصولات حاوی Salicylic Acid هستن تا پوستی سالمتر و درخشانتر داشته باشن.
این ماده که به دسته بتا هیدروکسی اسیدها (BHA) تعلق داره، بهراحتی در چربیها حل میشه و میتونه به عمق منافذ پوست نفوذ کنه و آنها را از آلودگیها، چربیهای اضافی و سلولهای مرده پاک کنه.
همین ویژگی باعث میشه که این ماده برای افرادی با پوست چرب و مستعد جوش یک انتخاب ایدهآل باشه. برای آشنایی بیشتر با این ماده ادامه این مقاله را دنبال کنید.
اسید سالیسیلیک چیست؟
سالها پیش، یکی از دانشمندان فهمید که درخت بید، علاوه بر سایه خوب، راز پوستی شفاف رو هم با خودش داره. نتیجه چی شد؟ کشف سالیسیلیک اسید! این ماده، یه جورایی سوپرمن دنیای پوستیه که با قدرت ضدالتهابی و لایهبرداریش، جوشها رو نابود میکنه.
همونطور که بالاتر هم گفتیم، اسید سالیسیلیک (Salicylic Acid) یک نوع بتا هیدروکسی اسیده که به طور طبیعی در گیاهانی مانند پوست درخت بید یافت میشه.
Salicylic Acid با نفوذ به عمق منافذ پوست، چربیهای اضافی و سلولهای مرده را از بین میبره، که به کاهش انسداد منافذ و جلوگیری از ایجاد جوش کمک میکنه. همچنین خاصیت ضدالتهابی آن باعث کاهش قرمزی و التهاب پوست میشه.
حالا چرا پوست شما اینقدر سالیسیلیک رو دوست داره؟
این ماده که یکی از مهمترین ترکیبات محصولات پوستی است، برای موارد زیر کاربرد داره:
- درمان آکنه: این ماده به عمق پوست نفوذ کرده و چربیهای اضافی و سلولهای مرده را از بین میبره و به پاکسازی منافذ پوست و کاهش جوشهای سرسیاه و سرسفید کمک میکنه.
- لایهبرداری پوست: این بتا هیدروکسی اسید با لایهبرداری ملایم، سلولهای مرده سطح پوست را از بین برده و باعث نرمی و شفافیت پوست میشه.
- درمان زگیل: بهعنوان یک کراتولیتیک، به حل کردن لایههای زگیل و از بین بردن اونها کمک میکنه.
- درمان پوست مرغی: با لایهبرداری سلولهای خشن و مرده، به بهبود ظاهر برجستگیهای پوستی کمک میکنه. برای همه هم جوابه حتی کسایی که لیزر نمیکنن!
- کاهش شوره سر: Salicylic Acid در برخی شامپوها برای کنترل شوره و پوستهپوسته شدن پوست سر استفاده میشه و از شر این سفیدکهای زشت خلاصتون میکنه.
مزایا و کاربردهای سالیسیلیک اسید
Salicylic Acid دارای فواید متعددی برای پوسته که آن را به یک ماده محبوب در محصولات مراقبت از پوست تبدیل کرده:
- لایهبرداری ملایم: سلولهای مرده پوست را از بین میبره و باعث روشنتر شدن و صافتر شدن سطح پوست میشود.
- پاکسازی عمیق منافذ: به دلیل حل شدن در چربی، به عمق منافذ نفوذ کرده و چربیها و آلودگیها را از بین میبره، که به کاهش انسداد و جلوگیری از تشکیل جوش کمک میکنه.
- کاهش جوشهای سرسیاه و سرسفید: با پاکسازی منافذ، به کاهش و جلوگیری از ایجاد جوشهای سرسیاه و سرسفید کمک میکنه.
- ضدالتهاب: خاصیت ضدالتهابی داره که قرمزی و تورم ناشی از آکنه و جوشها را کاهش میدهد.
- کاهش چربی پوست: برای پوستهای چرب مناسب است و به تنظیم تولید چربی و جلوگیری از برق زدن پوست کمک میکنه.
- جلوگیری از آکنه: استفاده منظم از سالیسیلیک اسید میتونه به پیشگیری از بروز آکنههای جدید کمک کنه.
- بهبود بافت پوست: با از بین بردن سلولهای مرده، سطح پوست رو صافتر و نرمتر میکنه.
- کاهش جای جوش: به مرور زمان، ظاهر جای جوشها و لکهها را کاهش میده و حتی از بینشون میبره.
- پوست مرغی: به بهبود وضعیت پوستهای خشن و دارای برجستگیهای کوچک کمک میکنه.
- افزایش شفافیت پوست: با لایهبرداری و حذف سلولهای مرده، پوست شفافتر و روشنتر میشه.
آدم دیگه چی میتونه از یک اکتیو پوستی بخواد آخه؟! ولی صبر کنین هنوز تموم نشده!
سالیسیلیک اسید: ناجی جوشها
بالاتر هم کلی توضیح دادیم که چرا این ماده برای درمان جوش استفاده میشه ولی دقیقترش رو اینجا میخواییم بگیم. اسید سالیسیلیک یکی از موثرترین مواد برای درمان جوش و آکنهست.
این ماده به دلیل ویژگیهای خاص خود، به طور عمقی به منافذ پوست نفوذ میکنه و چربیها، آلودگیها و سلولهای مردهای که منجر به انسداد منافذ و ایجاد جوش میشوند را از بین میبره.
این اسید برای درمان انواع جوشها، به ویژه جوشهای سرسیاه و سرسفید، مفید است. با پاکسازی و لایهبرداری ملایم، از ایجاد مجدد جوشها جلوگیری کرده و به مرور زمان تعداد آنها را کاهش میده.
همچنین این ماده خاصیت ضدالتهابی داره که به کاهش قرمزی و تورم جوشهای فعال کمک میکنه، در نتیجه باعث آرامش و بهبود سریعتر پوست میشه.
این ماده برای افراد با پوست چرب و مستعد جوش یک دوست خیلی خوب و با وفاست که استفاده منظم ازش میتونه همه مشکلاتشون رو حل کنه!
پماد سالیسیلیک اسید برای زگیل
فکر کردین خوبیهای این ماده تموم شد؟ نه! شاید باورتون نشه اما اسید سالیسیلیک یکی از رایجترین و موثرترین درمانهای موضعی برای زگیله.
زگیلها که به دلیل عفونت ویروسی (ویروس HPV) ایجاد میشوند، بهطور معمول روی دستها، پاها یا ناحیه تناسلی ظاهر میشن.
این ماده بهعنوان یک کراتولیتیک عمل میکنه، به این معنا که لایههای مرده پوست را نرم کرده و به تدریج آنها را از بین میبره.
درمان زگیل با اسید سالیسیلیک به این صورته که این ماده لایههای زگیل را به آرامی حل میکنه و باعث از بین رفتن تدریجی آن میشه. این فرآیند همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک میکنه تا با ویروس عامل زگیل مقابله کنه.
برای استفاده موثر از سالیسیلیک اسید در درمان زگیل، به نکات زیر توجه کنین:
- قبل از استفاده، زگیل را در آب گرم خیس کنید تا نرمتر شه.
- ناحیه زگیل را با اسکراب یا کیسه به آرامی پاکسازی کنین تا لایههای مرده پوست برداشته شه.
- از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید (پد، کرم یا ژل) طبق دستورالعمل استفاده کنین.
این روش ممکن است چند هفته طول بکشه تا زگیل کاملاً از بین بره،البته درسته اینجا اومدیم یک راه حل خوب براتون گذاشتیم؛ ولی لطفا بدون مشورت پزشک این درمان رو شروع نکنین؛ خصوصا برای ناحیه تناسلی!
عوارض جانبی Salicylic Acid
خب، هر قهرمانی یه نقطه ضعف داره، و برای سالیسیلیک اسید این موارد هستن:
- خشکی و پوسته پوسته شدن: یکی از شایعترین عوارض جانبی، خشکی پوست و پوسته پوسته شدنه.
- تحریک و قرمزی پوست: ممکنه باعث تحریک و قرمزی پوست در ناحیهای که استفاده شده، بشه.
- خارش: برخی افراد ممکنه خارش در ناحیه تحت درمان را تجربه کنن.
- حساسیت به نور: مصرف این اسید میتونه باعث حساسیت به نور شه و نیاز به استفاده از کرم ضدآفتاب را افزایش میده.
- التهاب: در برخی موارد، ممکنه التهاب یا تورم در ناحیه درمان دیده شه.
- واکنشهای آلرژیک: اگرچه نادره، اما ممکنه برخی افراد به این ماده واکنشهای آلرژیک نشون بدن که شامل خارش، ورم یا کهیر میشه.
- تغییر رنگ پوست: در موارد نادر، ممکنه تغییر رنگ در ناحیهای که این ماده استفاده شده، مشاهده بشه.
بیشتر این عوارض وقتی مشاهده میشن که شما از محصولاتی استفاده میکنین که مناسب پوستتون نیست، یا قبل از عادت دادن پوستتون به این اکتیو با غلظتهای بالا و محصولات قوی شروع میکنین!
پیشنهاد ما برای جلوگیری از بروز این عوارض مشورت با یک متخصصه که بدونه چی برای شما مناسبه و چه چیزی رو باید دورشو خط بکشین.
اضافه کردن اسید سالیسیلیک به روتین پوستی
دکتر یا متخصص پوستتون معمولاً یه فرم و دوز خاص رو براتون پیشنهاد میکنه که مناسب پوست و شرایط فعلیتون باشه. ممکنه بگن که اول برای ۲-۳ روز فقط یه مقدار کوچیک از محصول رو روی یه ناحیه کوچیک امتحان کنین تا ببینین پوستتون چه واکنشی نشون میده، قبل از اینکه کل صورتتون رو بهش بسپرید.
یه توصیه دیگه هم دارن: بزرگترا بهتره از محصولات موضعی استفاده کنن تا با خیال راحت آکنههاشون رو پاکسازی کنن، مثل:
نوع محصول | غلطت | میزان استفاده |
ژل شستشو | 2-7٪ | یک بار در روز |
لوسیون | 2٪ | 1-3 بار در روز |
پماد | 3٪ | به میزان لازم |
پد | 0.5-2٪ | 1-3 بار در روز |
صابون | 0.5-3٪ | در صورت نیاز |
محلول | 0.5-2٪ | 1-3 بار در روز |
محصولات با غلظت بالاتر اسید سالیسیلیک ممکن است به عنوان لایه بردار نیز استفاده بشن. اگر شما پوستی چرب و مستعد جوش دارین، با کمک مقاله بهترین روتین مراقبت از پوست چرب چیست؟ میتونین خیلی راحت این ماده رو وارد روتین پوستیتون کنین.
حال بیایین چندتا از پر سر و صداترین محصولات حاوی این ماده رو بررسی کنیم.
بهترین محصولات حاوی Salicylic Acid
1. سالیسیلیک اسید اوردینری
این محصول یکی از محبوبترین سرمهای ضد جوش و لایه برداره که حاوی 2٪ Salicylic Acid است. این محصول کانادایی برای روشن سازی پوست، کاهش لکها، کاهش چربی و درمان جوش های پوستی بسیار موثره.
هممون قطعا اسم اوردینری و تعریفهاش رو شنیدیم؛ ماهم طبق تجربه شخصی خودمون با این تعریفا موافقیم ولی بر اساس قیمتی که این محصول داره و زیاد شدن محصولات فیک بهتره اول با محصولایی با ریسک پایینتر شروع کنین.
2. سالیسیلیک اسید بیوتی درما
این محصول ایرانی حاوی: آب، پروپیلن گلیکول، اسید سالیسیلیک، پلی دکستروز، زینک گلوکونات، نیاسینامید و سیتریک اسیده که به طور تخصصی برای درمان جوش و لایه برداری پوست فرموله شده.
خیلی از افرادی که از این محصول استفاده کردن راضی بودن؛ ولی اینو یادتون باشه کلید جواب دادن یک محصول استفاده درست و مناسب بودن اون برای پوست شماست.
3. سالیسیلیک اسید بیوآکوا
بیوآکوا چندین محصول حاوی Salicylic Acid داره که محبوبترین آنها ژل یا ماسکاشه که قطعا توی اکثر آنلاینشاپا دیدین؛ این محصول حاوی درصد قابل توجهای اسید سالیسیلیکه.
این محصول چینی به عنوان یک ضد جوش قوی برای پوست های چرب و آکنه دار استفاده میشه. ولی خب نمیدونم، فقط منم که نسبت به محصولات چینی دید خوبی ندارم؟ البته اینو بگم که خیلیا از این محصول راضی بودن.
4. محصولات لاین ضد جوش نوتروژينا
نوتروژینا یک لاین ضد جوش داره(محصولات نارنجی رنگ) که از ژل شستشو، مرطوب کننده، تونر و ژل ضد جوش آن حاوی درصدهایی از بتا هیدروکسی اسید هستن.
این محصولات به طور تخصصی روی کاهش چربی پوست و کاهش آکنه های سر سیاه و سر سفید تمرکز دارن. محصولات ضد جوش نوتروژینا خیلی قوین و فقط برای پوستهای چرب پیشنهاد میشن؛ چون پوست رو خیلی خشک میکنن.
5. ژل شستشو بیتروی
ژل شستشوی Salicylic Acid 2% بیتروی، یکی از شویندههای خوب ایرانیه که علاوه بر بتا هیدروکسی اسید، حاوی اسید هیالورونیک و زینک گلوکوناته که برای انواع پوستها مناسبه.
من برند بیتروی رو خیلی دوست دارم و دلیلش فقط این نیست چون نمایندگی این برند رو داریم؛ بلکه این برند محصولاتی داره که قیمتای مناسبی دارن و حتی توسط پزشکهای پوست هم تجویز میشن؛ دیگه چی میخوایین؟
تازه شما ژل شستشوی Salicylic Acid 2% بیتروی رو میتونین به صورت عمده و تک از پخش نوین به عنوان نمایندگی بیتروی با کمترین قیمت خریداری کنین. میببینین چقدر به فکرتونم 🙂
6. ژل لایه بردار آردن
لاین سبوما آردن که برای پوستهای چرب و اکنه دار طراحی شده، حاوی چندین محصول لایه بردار و ضد جوش است که در ترکیبات خود Salicylic Acid دارن. این محصولات از جمله ژل لایه بردارش از محصولات خیلی خوب ایرانین برای درمان چربی و جوشهای پوست هستن.
نتیجه گیری
سالیسیلیک اسید یه قهرمان واقعی برای پوستهای مستعد جوشه. ولی یادتون باشه: مثل هر قهرمانی، نیاز به مدیریت داره. پس درست استفاده کنین و به پوستتون فرصت بدین که خودش رو ریکاوری کنه.
حالا خوشحال میشیم همین زیر نظرتون رو هم درباره این پست باهامون به اشتراک بزارین و خستگی رو از تن نویسنده بیرون بیارین.😉
منبع: